Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vitorlás fogalmak, szabályzatok képes leírás - Vitorlás - Vitorlázás.tlap.hu
részletek »

Vitorlás fogalmak, szabályzatok - Vitorlás - Vitorlázás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vitorlas.tlap.hu » Vitorlás fogalmak, szabályzatok
Keresés
Találatok száma - 5 db
catsailing.hu

catsailing.hu

A vitorlás vízi sporteszköz használatának szabályai, távirati stílusban. minden személy köteles mentőmellényt viselni max. 1500 m eltávolodás a parttól 6-os, 7-es szélben (40-61 km/h) max. 200 m a parttól 8-ast (62 km/ó-tól) elérő szélben tilos kint tartózkodni a vezető min. 14 éves és tud úszni éjszaka, továbbá korlátozott látási viszonyok között tilos közlekedni elsőbbségadásra kötelezett a vitorlás kishajókkal szemben menetben levő nagyhajó útvonalát 500 m-en belül tilos kereszteznie a Balatonon belsőégésű motorral üzemeltetni tilos a kormányos felel a mancsaftjáért Nem kötelező ugyan, de nagyon ajánlatos: - 10 m hosszú, vastag, tartalék kötél a felállításhoz-vontatáshoz - kés a mellény zsebében - elakadt kötél, trapéz elvágásához - puffer az árbóc tetején - az árbóc lefúrásának elkerülésére Annak ellenére, hogy tudom, hogy ez a sport a korlátaink-határaink feszegetéséről szól, én mégis kérnék minden Sporttársamat, hogy sose vállaljatok be a tudásotokat-képességeiteket meghaladó szituációkat. (nagy szél, egyedül vitorlázás stb.) Folyamatosan képezzétek magatokat szárazon és vízen. Csak ez vezethet eredményre. Aki nem tartja be a szabályokat, vagy kihagy néhány fontos fejlődési fokot, az veszélybe sodorhatja önmagát, mancsaftját és szeretett hajóját...

Hajózási Szabályzat

Hajózási Szabályzat

1.§ A Magyar Köztársaság területén a víziközlekedés rendjét az e rendelet mellékleteként közzétett Hajózási Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) tartalmazza. A Szabályzat I. része a Duna Bizottság által 1990. április 25-én, Budapesten elfogadott szabályozáson (Dunai Hajózás Alapvető Rendelkezései) alapul.

Jachtnavigátor - Feladatgyüjtemény megoldásai

Jachtnavigátor - Feladatgyüjtemény megoldásai

A Jachtnavigátor II. kötetében, a XV. fejezete, a Feladatgyűjtemény és Munkafüzet a magyar tengeri kishajó-vezetői vizsgára készülő Olvasók felkészülésének megkönnyítése céljából készült. Tartalmazza azokat a feladatokat, amelyekkel a vizsgán és a valóságban találkozni fog, valamint az összefoglaló kérdések feldolgozásával ellenőrizheti tudását. A Feladatgyűjtemény feladatainak megoldásában a melléklet táblázatai nyújtanak segítséget, a számítások elvégzéséhez pedig az egyes fejezetek mellékleteinek számítási formanyomtatványai használhatók. A számítási feladatok megoldásait, valamint az összefoglaló kérdések válaszait a Feladatgyűjtemény nem tartalmazza, de a számítások és válaszok helyességének ellenőrzésére a megoldások egy külön, ingyenes kiadványban az Olvasók rendelkezésére bocsátjuk. A Jachtnavigátor - Feladatgyűjtemény megoldások megrendelhető:

Könyv: Vitorlázás haladóknak

Könyv: Vitorlázás haladóknak

Ez a könyv segíthet a vitorlázási képességeink fejlesztésében. A vitorlázás haladóknak nemcsak a különböző tudásszintű vitorlázóknak nyújt segítséget a vízen töltött órák megszépítésére, de felfedezhetjük tudásunk hiányosságait is. A sportág egyik legnevesebb oktatókönyvírója, John Driscoll számos értékes és egyszerű instrukcióval látja el az olvasót a vitorlázás minden területén...

Vitorlás szakszótár

Vitorlás szakszótár

Vitorlakészítő, vitorlás szakszótár, a vitorla részei, vitorla anyagok, fontos vitorlás fogalmak. A szótár folyamatos feltöltés alatt áll, jelenleg vitorlaanyaggal kapcsolatos fogalmak, kifejezések találhatók meg.

Tuti menü