Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vitorlás - Vitorlázás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Vitorlás - Vitorlázás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: vitorlas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 101 db
 Hajózási útmutató és kikötői atlasz

Hajózási útmutató és kikötői atlasz

balatoni kikötők, balatoni, kikötők, Balaton,kikötő,vitorlázás,jacht, yacht,háttérképek,pilot,vitorlásverseny, verseny,turisztika,nevezetességek,látniv alók Oldalunk a vitorlás sport iránt érdeklődőknek és a vitorlázás szerelmeseinek a balatoni a kikötőket és kikötői szolgáltatásokat mutatja be. Létrehozásának fő célja, hogy folyamatos információt tudjuk adni a Balatonon található kikötők fejlődéséről, kikötőhelyekről, vitorlázással kapcsolatos könyvekről, a környék turisztikai lehetőségeiről, valamint említést teszünk a vitorlás versenyekről. Kikötőhelyeket ha eladni vagy venni szeretne, akkor rövid leírással és képpel az adásvétel rovatban ingyenesen bárki megteheti. Képgalériánkban versenyekkel, szép hajókkal és vitorlázással kapcsolatos képek között böngészhet és hátérképeket tölthet le. Az információs rész tartalmazza a WiFi-vel rendelkező kikötőket. Távolságszámító résszel is hamarosan bővül az oldal.

 Marina Főzfő

Marina Főzfő

Balatonfüzfőn 206 férőhelyes Marina várja Önt! - A kikötő Balatonfűzfőn, a Balaton észak-keleti öblében épült, Budapestről rövid idő alatt, könnyen elérhető. A 206 férőhelyes marina széles körű szolgáltatásaival várja vendégeit!

41. Kékszalag - Balatonfüred, 2009. július 03 - 05.

41. Kékszalag - Balatonfüred, 2009. július 03 - 05.

2009. július 3-án, pénteken reggel 9 órakor rajtol az idei Kékszalag Nagydíj elnevezésű nemzetközi nagyhajós távolsági vitorlásverseny mezőnye Balatonfüreden. A Balaton legnagyobb és legpatinásabb vitorlásversenyén 500 hajó indulása várható. A teljesítendő táv: Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Keszthely - Balatonfüred. A körülbelül 150 kilométeres pályát leggyorsabban teljesítő hajó nyeri el a Balaton legirigyeltebb trófeáját, a Kék Szalagot. 1934-ben rendezték meg először a Kékszalag versenyt - azóta csak a háborús évek maradtak ki a sorból. A máig is érvényes rekordot 1955-ben futotta Németh István és csapata - a Nemere II. nevű 75-ös cirkálóval 10 óra 55 perc alatt kerülték meg a Balatont. A legeredményesebb versenyző Litkey Farkas, aki 2000 óta minden évben elsőként futott be a célba. Idén 41. alkalommal kerül sor a rendezvényre, amely egyébként Európában a leghosszabb távú tókerülő verseny. A Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében ezúttal már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kékszalag Fesztivál, amely a versenyt a partról figyelemmel kísérők számára nyújt érdekes programokat.

A 1953. évi Kékszalag verseny története

A 1953. évi Kékszalag verseny története

Erről a túraversenyről Németh Gyula - akit magunk között Gyuszi bácsinak neveztünk - mondta el élményeit nekem. A győztes hajó kormányosának öccse, tihanyi születésű. A hajó 1950-ben történt vízre tételétől kezdve állandó legénysége, és ha Pista bácsi nem tudott a kormányhoz ülni, mert valami mással volt elfoglalva, például amikor a Rossebb nevű csillaghajójával versenyzett, akkor Gyuszi bácsi vezényelte a hajót. Pista bácsi a Nemerével a Kékszalag és túraversenyeket kedvelte, kedvenc csillaghajójával inkább a pályaversenyeket favorizálta, 1948-tól bajnokságkon csak ebben az osztályban indult. Egyébként a Balatonfüredi Vasasban akkoriban az volt a rend, hogy a tulajdonukban vagy bérletükben lévő hajók kormányosait mindig a vezetőség választotta ki, és ők úgy döntöttek, hogy ha Pista bácsi nem tud a Nemerével indulni, akkor Gyuszi bácsié a kormány. Ebben az időben a Hajógyár Műszaki Osztályán dolgozott, mint technikus egészen 1955-ig. 1959-től a SZOT sétahajózás vitorlásflottáját vezette nagy hozzáértéssel, nevéhez fűződik a flotta felvirágoztatása. A Magyar Vitorlás Szövetségben hosszú ideig a Versenybírói Bizottság vezetője volt.

A Kékszalag története

A Kékszalag története

Történelmi versenyt hirdetett meg 1934-ben a Hungária Yacht Club. Az első Kékszalagnak az volt a célkitűzése, hogy az akkori Magyar Vitorlás Yacht Szövetséghez tartozó hajók számára olyan Balaton-kerülő gyorsasági versenyt indítsanak, amelyen osztályra és nagyságra való tekintet nélkül bárki részt vehet. A teljesen nyílt bajnokság szabályai a későbbiek során némileg megváltoztak, ugyanis a negyedik alkalommal megrendezett Kékszalagon már nem indultak a 22-es versenyjollék, amelyek az addigi legsikeresebb hajók voltak. A finom alkatú, drága hajóosztály letiltása után egy másik kategória is kikerült a versenykönyvből, méghozzá a hatvanas-hetvenes évek sikerhajója, a csillaghajó. A legsikeresebb kékszalag nyertes hajó. A legsikeresebb hajó a Kékszalag történelmében a Tramontána, amely 1940 és 1989 között hét alkalommal diadalmaskodott. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a Tramontána kormányosa nő volt, Kultsár Istvánné (született Gordon Evelyn), aki ráadásul a következő alkalommal, 1942-ben is megnyerte a versenyt. A hajók rangsorában a Tramontánát már nem lehet megelőzni, hiszen a második helyen a Nemere II áll öt győzelemmel.

A vitorlás bérlés a Balatonon

A vitorlás bérlés a Balatonon

Vitorlás bérlés a Balatonon. Nyaraljon, pihenjen családjával barátaival a Balatonon. Béreljen egy 10,5 méteres 8 személyes kényelmes Dixie 35 típusú vitorlás hajót honlapunkon. Legyen a hajózás élménye a nyaralás élménye. Béreljen hajót és nyaraljon a Balatonon, Balatonföldváron egy tó legszebb kikötőjében.

Adriagate - Hajó körutazás Horvátország

Adriagate - Hajó körutazás Horvátország

Ha szeretné kevésbé szokványos módon tölteni adriai nyaralását, válasszon gulet típusú fahajós körutazásaink közül! Garantáltan egyedi élményben lesz része, hiszen Horvátország és Montenegró legnevezetesebb tájait bejárva útközben - kis szerencsével - akár a hajó körül ugrándozó delfincsapatok játékában is gyönyörködhet! Az egykori kalózhajókra emlékeztető, hagyományos fa anyagú vitorláshajók korszerű berendezésű zuhanyozós kabinokkal vannak felszerelve, így igazi élmény lesz bejárni az Adria-part kultúrtörténetileg legnevezetesebb színhelyeit. Hajós körutazási ajánlatainkat többféle útvonallal, horvátországi, illetve horvátországi és montenegrói célpontokat érintve állítottuk össze. Kultúrtörténeti túra típusú utakat és egyszerű, pusztán hajókázós-lazítós útvonalakat egyaránt talál közöttük, a zsúfoltságtól mentes, családias hangulat minden esetben garantált. Hajós körutazási túráink zöme ráadásul gyerekbarát program, így a kisebbeket sem kell feltétlenül otthon hagynia! Hajós körutazások az Adrián. 18 hajóskörút Horvátországban és Montenegróban, a körutazások részletes leírása, fényképek a hajókról.

Adriai vitorlázás

Adriai vitorlázás

A vitorláshajó árbocrúdra szerelt vitorlával (vagy vitorlázattal) ellátott hajó. Az árbocok, vitorlák alapján egy, másfél, kettő, három, és sok árbocú vitorláshajókat építettek, melyeknek további altípusai vannak.

Alba Sailing vitorlás bérlés

Alba Sailing vitorlás bérlés

A vitorlás bérlés legfőbb előnye, hogy bárki számára elérhetővé teszi a hajózás semmihez sem hasonlítható élményét. Szállj vízre a családoddal, szervezz egy fantasztikus hétvégét a barátokkal és élvezd a végtelen szabadságot! A Velencei-tó vitorlázás szempontjából az egyik legjobb hely az országban. Budapestről fél óra alatt elérhető, a környező gyönyörű tájat és a tiszta vizet a partok kiépítettsége teszi még vonzóbbá. Ha csupán egyetlen napod van a pihenésre, a vitorlás bérlés garantáltan a legtöbbet fogja kihozni belőle! Hajóinkat engedély nélkül is vezetheted! Vitorlás bérlés Velencei-tó!

Hirdetés
Ausztriai vitorlázás

Ausztriai vitorlázás

Die Segelschule liegt am schönen Achensee, wo es auch immer genügend Wind gibt. Zur Auswahl stehen 4 gut gewartete Top-Segelboote (Kielboote). Mit Rita als Lehrerin ist auch jeder Kurs abenteuerlich. Der erste Schritt zum Segeln ist der Grundkurs, mit dem man eine gute basis für späteres weiter lernen hat. Gemäß des Ausbildungsgrundsatzes "learning by doing" liegt der Ausbildungsschwerpunkt in der Praxis. Bereits am erste Tag sitzen die Schüler (ab 12 Jahren) im Boot und segeln selbständig. Die Theorie beschränkt sich auf die prüfungsrelevanten Themen und ergänzt die Praxis. Zum Ausbildungsprogramm gehören das Auf und Abtakeln der Boote, das An und Ablegen unter Segeln sowie das Manövertraining.

Balaton Vitorlás Egyesület

Balaton Vitorlás Egyesület

Balaton, hajó, vitorlás, vitorlázás, fórum? Minden kapitányt és mancsaftot (manschaftot) várunk vitorlázó társkereső és hajózási lehetőség kereső honlapunkra, országos és nemzetközi hajózási programok, versenyek, kedvtelési célú hajózások megvalósítására. - Biztos kerültél már olyan helyzetbe, amikor szükség lett volna egy társra a hajózáshoz, vagy egy hajóra, amikor épp hajózni szerettél volna! Megélt, sokszor keserű tapasztalatainkat felidézve, megoldást kerestünk, az ilyen -nálunk gyakori- alkalmakra. Próbálkozásaink nem vezettek célra, ezért, elhatároztuk, hogy megalkotunk egy professzionális, széles igényeket kielégítő szolgáltatási rendszert, a: * hajóval rendelkezők, és a * hajózni vágyók - részére, egy egyedülálló, legénység- és hajózási lehetőség keresési szolgáltatást, ami a www.mancsaft.hu oldalon vehető igénybe. - Miért: Van, akinek társ vagy mancsaft, van, akinek hajó kell, hogy vitorlázhasson, hajózhasson. Fő célkitűzésünk e honlapon, hogy a keresők és a jelentkezők , a hajózni vágyók változatos igényeit a lehető legszélesebb körben és a legmagasabb színvonalon elégítsük ki!

Balatonfői Yacht Club

Balatonfői Yacht Club

Mi köti össze a Balatonfői Yacht Club vendégeit? Valószinűleg a nap, a hullámok, a hajózás szeretete. De legalább ilyen fontos az, hogy barátok, ismerősök között, elegáns, de mégis otthonos környezetben, jó társaságban tölthetik az év napos részét. - Étterem: A BFYC éttermét a Kocsis Bálint vezette fiatal, kreatív konyha sokszínű kínálata, ízei méltán tették a Keleti-medence hajósainak egyik legkedveltebb hajós találkozóhelyévé. Az étlapon megtalálhatóak a nemzetközi ételkülönlegességek és a magyar konyha házias ízei egyaránt, így biztosan mindenki talál kedvére valót. Naponta "Napi ajánlattal" bővül a kínálat, sőt a nyári szezonban "Nemzetközi hétvége" különleges ajánlatban számos ország közkedvelt étkeiből is választhatnak vendégeink. De nem maradnak választék nélkül a vegetáriánus és a reformkonyhát kedvelők sem, étlapunk számukra is különleges meglepetéseket tartogat! Italkínálatunkban megtalálhatóak a válogatott balatonfelvidéki borok és Az ételekhez válogatott borokból és italkülönlegességekből választhat kedvére valót. A klimatizált 50 fő befogadására alkalmas terem panorámával a kikötőre és a ringatózó hajókra, nyáron kiegészül a hangulatos terasszal.

Balatoni Hajózási Rt.

Balatoni Hajózási Rt.

A balatoni személyhajó-forgalom nagy részét 24 motoros személyhajó és egy 25 fő befogadóképességű vitorlás bonyolítja le. A Balaton északi és déli partja között a híd szerepét tölti be a Szántódrév-Tihanyrév útvonalon közlekedő 4 kompunk. Évente több százezer utas és jármű kel itt át. A személyhajóink ma már a Balaton 22 kikötőjét érintik. A legtöbb kirándulóhajó a Tihanyi-félsziget és a badacsonyi borvidék nevezetességeinek megtekintésére szállítja utasait.A menetrend szerinti járatokon kívül sétahajók, diszkóhajók és igény szerint különhajók indulnak. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek rendezvényhajóink, ahol a legmagasabb igényeket is kielégítő vendéglátással állunk megrendelőink rendelkezésére. A hajóparkunk összetétele lehetővé teszi akár több száz fős rendezvények lebonyolítását teljeskörű vendéglátással is. Siófokon a Móló Hotel közvetlen vízparti 37 szobás szállodánk 111 férőhellyel nyújt kikapcsolódási lehetőséget, pihenést. Balatonbogláron és Balatonszemesen vízparti, homokos stranddal és felújított vizesblokkokkal rendelkező kempingjeink várják a sátorral vagy lakókocsival érkező turistákat.

Balatoni szél

Balatoni szél

A Balaton (latinul Lacus Pelso, németül Plattensee)[1] becenevén a magyar tenger Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 79 km hosszú, szélessége 1,3-14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km². időjárás, időjárás ,Balaton, omsz, műhold, radar, égkép, villám, hőmérséklet, front, meteorológia, met, vitorlázás, veszélyjelzés

Balatoni vitorlás bérlés

Balatoni vitorlás bérlés

A Balaton (latinul Lacus Pelso, németül Plattensee)[1] becenevén a magyar tenger Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 79 km hosszú, szélessége 1,3-14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km².

Balatoni Vitorlásiskola

Balatoni Vitorlásiskola

Balatoni Vitorlásiskola Társaság - vitorlázás, vitorlás oktatás, kezdő, haladó vitorlás tanfolyamok! Vitorlás oktatás, vitorlástanfolyam, iskola, suli, vitorlássuli, hajóvezetői jogosítvány, jogsi, jogositvány, vitorláshajó, géphajó, motorcsónak, motoros kisgéphajó vezetői engedély, vezetőiengedély, vizi, vízi jártassági, hajó, motoros csónak, vezetés, kisgéphajóvezetői, kisgéphajóvezető, géphajóvezetői, géphajóvezető, hajóvezető, hajóvezetés, motorcsónakázás, motorcsónakvezető, motorcsónakvezetői, engedély, hajóbérlés, hajó bérlés, bérlet, elmélet, gyakorlat, elméleti, gyakorlati vizsga, nemzetközi tengeri képesítés, folyami hajózás, belvizi, belvízi, vizsgák, túra, vitorlástúra, vitorlástábor, tábor, csapatépítés, csapatépítő tréning, tréningek, balaton kerülő kirándulás, túrák, vitorlástúrák, vitorlástáborok, táborok, kirándulások, szállás lehetőséggel, szállással, szálláslehetőség, lehetőség, Balaton, Balatonon, balatoni, horvát, Horvátország, Adria, Adriai-tenger, adriai, Balatonalmádi, Almádi, Balatonfüred, Füred, Tihany, Siófok, Balatonkenese, Balatonaliga, Badacsony, Keszthely, Lelle, Balatonlelle, Balatonboglár, Balatonföldvár, Budapest, Székesfehérvár, Velencei-tó, tőkesú

Balatoni vitorlázás - tippek, tanácsok

Balatoni vitorlázás - tippek, tanácsok

Vitorlázás, Balaton, Tanácsok, Vitorlásiskola, vitorlástanfolyam, vitorlásbérlés, témakörben - Az alábbi oldalakkal elsősorban azoknak próbálunk segíteni, akik túrázni szeretnének, családjukkal, barátaikkal eltölteni egy-két kellemes és aktív hetet a Balatonon. A versenyszerű vitorlázás szerelmeseinek nem tudunk sok újat mondani. A Vitorlásiskola és a Vitorlásoktatás menüpontokban tanácsokat és aktuális információkat olvashatnak a Balatonon szervezett vitorlástanfolyamokról. A Vitorlásbérlés és Vitorláskölcsönzés kapcsán is megosztunk Önökkel hasznos információkat ahhoz, hogy jól érezhessék magukat a Magyar Tengeren. Oldalainkon ajánlunk Önöknek megbízható és magas szolgáltatási színvonalat képviselő, mégsem drága cégeket, és elmodjuk mire érdemes kiemelten figyelni, amikor szolgáltatást és céget választanak.

Tuti menü